Nieuws

Klopt jouw uurtarief nog wel?

Header imageArrow

Klopt jouw uurtarief nog wel?

Met de huidige inflatie is het verstandig om je (uur) tarief eens tegen het licht te houden, want….. kom je hier nog steeds wel mee uit?

Het blijkt dat veel zzp’ers het moeilijk vinden om hun tarief te verhogen.

Hierdoor werken velen al jaren op hetzelfde prijsniveau. Een grote fout die hierbij wordt gemaakt is dat zzp’ers redeneren vanuit de opdrachtgever. Al snel wordt gedacht dat er te veel wordt gevraagd en dat de opdrachtgever nooít akkoord zal gaan. Hiermee doe je jezelf als zzp’er echt tekort.

Hoe bereken je je tarief?


Een uitgangspunt bij het bepalen van je (uur)tarief is dat je uitzoekt wat iemand met hetzelfde werk in loondienst verdient. Als zzp’er moet je namelijk flink boven dat tarief zitten.

Waar moet ik rekening mee houden?


Wanneer je ziek bent betaald je opdrachtgever je niet door, je krijgt geen vakantiegeld en ook geen dertiende maand. Verder hoeft je opdrachtgever geen loonbelasting en sociale lasten voor je af te dragen.
Ook moet je zelf voor een buffer zorgen en je pensioen regelen. Dit alles lukt alleen als je tarief hoog genoeg is.

Kijk dus nog eens kritisch naar je (uur)tarief.


AVZ Administraties kan je ruggensteun geven en voorrekenen wat je nodig hebt voor een duurzaam, toekomstbestendig inkomen uit je onderneming. Wij helpen jou als ondernemer graag vooruit!