Vennootschap onder firma

Wanneer u uw financiële administraties aan ons uitbesteed, zorgen wij ervoor dat alle regels correct en in uw voordeel worden toegepast.

Een VoF is een goede ondernemersvorm wanneer meerdere ondernemers besluiten samen te werken. Meerdere personen kunnen in een VoF met elkaar een bedrijf hebben en daarmee zaken als kennis en geld inbrengen. Maatschappen of praktijken zijn hier voorbeelden van. Ook als man en vrouw samen een zaak runnen kan een VoF een goede constructie zijn.

Vennootschapscontract opstellen

Als u kiest om in een VoF ondernemersvorm te gaan samenwerken is het belangrijk een Vennootschapscontract op te stellen. Hierin worden zaken als inbreng van geld, afspraken over personeel en andere aan de VoF gerelateerde zaken officieel vastgelegd. AVZ Administraties adviseert u hier graag over.

Aansprakelijkheid en belastingen

Men is gezamenlijk aansprakelijk voor de schulden binnen de VoF, ongeacht wie de schulden heeft gemaakt. Voor de belastingen geldt echter dat de belasting over de winst per vennoot apart wordt berekend. Hier gelden dezelfde belastingen en regels als voor ZZP’ers. Wanneer u uw financiële administraties aan ons uitbesteed, zorgen wij ervoor dat alle regels correct en in uw voordeel worden toegepast. Tevens treden wij namens u in contact met de belastingdienst en optioneel met banken en Kamer van Koophandel.

Personeel in de VoF

Indien er personeel werkzaam is in de VoF dan verzorgt AVZ Administraties de salarisadministratie graag voor u.

VoF – Diensten:

Financieel advies VoF

AVZ is uw betrouwbare administratiekantoor voor VoF gerelateerde zaken. Maak vrijblijvend een afspraak als u geïnteresseerd bent in onze diensten.

Contact opnemen