Nieuws

Humeur belastend

Header imageArrow

De voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2023

Wanneer deze op de deurmat valt gaat bij menigeen van ons de haren recht overeind staan. Wij begrijpen maar al te goed dat het betalen van belastingen nou niet het meest aantrekkelijke onderdeel van ons leven is, maar het is nu eenmaal een noodzakelijk kwaad.

Het voordeel van een voorlopige aanslag

De voorlopige aanslag heeft echter ook wel een voordeel. Het helpt je te voorkomen dat je aan het einde van het jaar voor verrassingen komt te staan. Door het maken van een schatting van je inkomsten en uitgaven, kan de Belastingdienst je alvast een bedrag vooruit laten betalen. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je je financiën daarop afstemmen.


Let wel op!

De voorlopige aanslag is slechts een schatting en kan dus hoger of lager uitvallen dan verwacht. Het is daarom van belang om je situatie goed in de gaten te houden en eventuele wijzigingen tijdig door te geven aan de Belastingdienst. Zo voorkom je dat je achteraf moet bijbetalen of geld terugkrijgt.

Dus laten wij het positief blijven bekijken…..

De voorlopige aanslag geeft je de mogelijkheid om je financiële zaken op orde te houden. En wie weet, misschien hou je aan het einde van het jaar nog wel wat extra geld over voor leuke dingen die je wel laten lachen.

Overig nieuws