Nieuws

Te laat belastingaangifte doen

Header imageArrow

𝐓𝐞𝐧𝐳𝐢𝐣 𝐣𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐬𝐭𝐞𝐥 𝐡𝐞𝐛𝐭 𝐚𝐚𝐧𝐠𝐞𝐯𝐫𝐚𝐚𝐠𝐝.....

Dient vóór 1 mei aanstaande je aangifte IB over 2023 binnen te zijn bij de belastingdienst. Is je aangifte na 1 mei 2024 nog niet ontvangen door de  belastingdienst? Dan kan deze jou een verzuimboete opleggen van €385,-

𝐎𝐧𝐭𝐯𝐚𝐧𝐠 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐛𝐨𝐞𝐭𝐞?

De belastingdienst zal je eerst herinneren. Komt daar geen reactie op? Dan zullen zij vervolgens een aanmaning naar je sturen. Meestal gunt de belastingdienst je nog 10 werkdagen de tijd om de aangifte alsnog in te dienen. De datum van de vereiste ontvangst staat in de herinnering vermeld. Het vragen van uitstel is dan niet meer mogelijk. Blijf je dan nog in gebreken? De volgende stap zal dan zijn dat je een aanmaning gaat ontvangen.

𝐁𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐚𝐧𝐦𝐚𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐧𝐨𝐠 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐨𝐩 𝐭𝐢𝐣𝐝 𝐦𝐞𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐞𝐧𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐚𝐚𝐧𝐠𝐢𝐟𝐭𝐞?

De belastingdienst zal dan overgaan tot het opleggen van een verzuimboete. Deze zal onmiddellijk worden gegeven, zelfs als je een paar minuten te laat bent. De boete kan oplopen tot €5.514,-Bij opzettelijk geen aangifte of onjuiste aangifte volgen vergrijpboetes. Bij overlijden geldt een uitzondering op boetes.

𝐒𝐜𝐡𝐚𝐭𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐛𝐞𝐥𝐚𝐬𝐭𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧

Wanneer de belastingdienst geen aangifte van je ontvangt, maken zij ook een schatting van je belastbare inkomen. Zij leggen dan een zogenaamde ‘ambtshalve aanslag’ op.

𝐇𝐮𝐥𝐩 𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠 𝐛𝐢𝐣 𝐣𝐞 𝐚𝐚𝐧𝐠𝐢𝐟𝐭𝐞? 𝐍𝐞𝐞𝐦 𝐝𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐨𝐧𝐬 𝐨𝐩!