Nieuws

Energiebesparingsplicht in de Glastuinbouw

Header imageArrow

Energiebesparingsplicht in de Glastuinbouw van kracht sinds 1 juli 2023

Per 1 juli 2023 is er een nieuwe ontwikkeling gaande in de glastuinbouwsector: de energiebesparingsplicht is van kracht geworden voor glastuinbouwbedrijven. Als jouw bedrijf meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas per jaar verbruikt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze verandering.

Lijst met erkende maatregelen EZK

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft onlangs een lijst gepubliceerd met erkende maatregelen en een handige rekentool om te bepalen hoe jouw bedrijf aan deze energiebesparingsplicht kan voldoen.
Deze nieuwe wetgeving benadrukt het groeiende bewustzijn van het belang van duurzaamheid in de landbouwsector.

Om te bepalen welke stappen je moet ondernemen om aan de energiebesparingsplicht te voldoen, is het allereerst essentieel om het energieverbruik van je bedrijf nauwkeurig in kaart te brengen. Als je meer dan de genoemde drempels verbruikt, dien je erkende maatregelen te implementeren die passen bij de aard van je bedrijfsactiviteiten en de specifieke behoeften van je locatie. De lijst met erkende maatregelen, samengesteld door het Ministerie van EZK, is een waardevolle bron om uit te putten bij het nemen van deze stappen.
Het gebruik van de rekentool kan je ondersteunen bij het maken van weloverwogen beslissingen en het maximaliseren van de positieve effecten op zowel het milieu als je bedrijfsresultaten.

https://lnkd.in/e8MNxtCR

Overig nieuws