Nieuws

Kerst verrassing

Header imageArrow

Kerstcadeau traditie

Met de Kerstdagen in het vooruitzicht is het natuurlijk leuk om medewerkers en relaties te verrassen met een kerstcadeau. Deze traditie begon ongeveer in het begin van de 19de eeuw om medewerkers wat extra luxe en een blijk van waardering te bieden.

WKR

Aan alles wat je schenkt kleeft sinds de loop der tijd ook een fiscaal aspect. Over cadeaus moet namelijk belasting betaald worden.
Sinds 2015 valt het geven van een kerstpakket in de werkkostenregeling (WKR). In 2022 is de vrije ruimte over uw fiscale loon tot en met € 400.000 1,7%. Over het bedrag van de loonsom boven € 400.000 is de vrije ruimte in 2022 1,18%. Komt het bedrag dat u onbelast besteedt, boven de grens van de vrije ruimte? Dan moet u over het gedeelte dat boven de grens komt, 80% belasting betalen.

BTW

Verder betaal je natuurlijk BTW over een kerstgeschenk . Deze is aftrekbaar alleen mag je per jaar maximaal €227,- ex BTW per ontvanger geven.

Wil je je medewerkers een kerstbonus in geld geven?

Dan moeten er loonheffingen en premies afgedragen worden. Dus als jij je medewerkers met kerst verrast, laat jezelf dan niet verrassen door de fiscus.

Overig nieuws