Nieuws

Nieuwe regels WOZ / BPM bezwaar

Header imageArrow

WOZ / BPM rechtsbijstandverleners

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, partijen welke op no cure no pay basis voor je optreden in WOZ of BPM zaken. Dit zijn rechtsbijstandverleners welke hun geld verdienen aan de uitgekeerde proceskostenvergoedingen en de vergoedingen van immateriële schade bij het overschrijden van behandeltermijnen van juridische procedures.

Huidige werkwijze is verdienmodel

Staatssecretaris van Rij van belastingzaken is van mening dat deze werkwijze een verdienmodel is geworden wat stimuleert om heel veel proceshandelingen in werking te zetten om voor vergoedingen in aanmerking te komen. De toename van dit soort zaken legt een steeds grotere druk op de uitvoering van de wetgeving en de rechtspraak.

Nieuwe regels in de maak

Om deze redenen wil staatssecretaris van Rij dan ook onderstaande maatregelen in deze WOZ / BPM zaken versneld gaan treffen:– uitbetalen van de vergoedingen voortaan direct aan de belanghebbende,– het niet uitkeren van vergoeding van immateriële schade,– geen toekenning van proceskostenvergoeding bij een lichte bijstelling van de WOZ / BPM,– een aparte procedure voor het recht op een proceskostenvergoeding,– het intensiveren van de handhaving bij parallelimport van motorrijtuigen.

Overig nieuws